تنظیم-صورت-معاملات-فصلی

هر آنچه در خصوص تهیه و تنظیم صورت معاملات فصلی خود باید بدانید!

یکی از اصلاحات نسبتا جدید مالیات ایران، مالیات فصلی یا همان صورت معاملات فصلی است که چند سالی است که به صورت جدی بر روی برخی مشاغل اعمال می شود. سازمان امور مالیاتی، میزان مالیاتی که هر شرکت باید بپردازد را بر اساس رویداد های مالی آن شرکت تعیین می کند. یکی از اقدامات مهمی که افراد مشمول مالیات باید انجام دهند ارسال فهرست معاملات فصلی در موعد مقرر قانونی است. در ادامه  به صفر تا صد تنظیم صورت معاملات فصلی می پردازیم.

صورت معاملات فصلی چیست؟

صورت معاملات فصلی با نام های دیگری از جمله گزارش‌های فصلی خرید و فروش و دیگر موارد شناخت می شود. تعریف گزارش معاملات فصلی یعنی صاحبان کسب و کار و مشاغل که خرید و فروش انجام می دهند، بر اساس ماده 169 قانون مالیات های مستقیم موظف هستند، که صورت معاملات کلیه خرید و فروش های خود را طی یک گزارش به صورت فصلی به سازمان امور مالیاتی ارسال  کنند. 

 

شماره تماس موسسه صام : 02191013862 

آموزش ثبت هزینه ها در صورت معاملات فصلی

آموزش-ثبت-هزینه-ها-در-صورت-معاملات-فصلی

طبق ماده 169 قانون مالیات در ارتباط با صورت حسابداری معاملات فصلی است و قانون گذار می بایست در این ماده قانونی خیلی شفاف صورت معاملات و مالیات مربوط به آن ها را تفسیر نماید. در این ماده طبق صورت حسابداری معاملات فصلی به سه نکته اساسی اشاره شده است که به صورت زیر است:

  • همه سازمان ها و شرکت های خصوصی که به خرید و فروش محصولات خود مشغول هستند، باید صورت حساب آن را حداکثر یک ماه پس از رخ دادن معامله به سازمان انجام امور مالیاتی ارسال نمایند. ارسال به موقع این مدارک و مستندات از جریمه شدن یا تاخیر مداوم جلوگیری میکند.
  • معاملات کوچک که مبلغ آن ها تا 10 درصد حد نصاب تعیین شده است، نیازی به ارسال ماهانه مستندات خود ندارند، زیرا مودیان می توانند لیست فهرست این معاملات را به صورت کلی و هر سه ماه یکبار ارسال نمایند. بنابراین معاملات خرد روی، بعد از سه ماه ارسال می شود.
  • برای ارسال صورت حسابداری معاملات فصلی باید کارت اقتصادی خود را دریافت نمایید. زیرا ارسال مدارک به سازمان امور مالیاتی می بایست حتما به همراه این کد اقتصادی قید شده روی کارت صورت پذیرد تا در نهایت مورد پذیرش واقع گردد.

چه اطلاعاتی را باید در صورت تنظیم صورت معاملات فصلی درج کرد؟

در صورت حساب های مشمولین ، علاوه بر تهیه و تنظیم صورت معاملات فصلی، باید شماره اقتصادی خریدار و فروشنده درج شود. همچنین در موارد صادراتی و وارداتی، باید شماره کوتاه اظهارنامه گمرکی و کد گمرک ترخیص کننده و شماره اختصاصی اشخاص خارجی (در موارد وارداتی) را وارد کرد.

همینطور در معاملات ارزی باید مبالغ ارزی، نوع ارز و نرخ برابری ارز و معادل ریالی معامله انجام شده در صورتحساب ها و اسناد درآمدی صادره و همچنین در فهرست معاملات ارسالی آورده شود.

 

صورت معاملات فصلی الکترونیکی

در سال های اخیر، سازمان امور مالیاتی کشور کوشیده است تا با به کارگیری روش های متفاوت از فرازهای مالیاتی جلوگیری کرده و رسیدگی به حساب های مالیاتی مودیان مالیاتی را تا حد امکان تسریع و تسهیل نماید. یکی از این ابزار ها سامانه ارسال معاملات فصلی بوده است.

سامانه ارسال معاملات فصلی که از زیر مجموعه های سایت عملیات الکترونیک مالیاتی کشور بوده است، سامانه ای است که مودیان مالیاتی باید صورت معاملات و خرید و فروش های خود را که در طول یک فصل انجام گرفته، اطلاعات معاملات خود را با سرعت و صحت بیشتری در سامانه وارد کرده است. از سوی دیگر مامورین مالیاتی نیز با سرعت  و دقت بیشتری به اطلاعات مالیاتی مودیان رسیدگی و مالیات آنها را محاسبه می نمایند.

از آنجا که برابر مقررات مالیاتی کشور، در حال حاضر، ثبت معاملات فصلی تنها از طریق سامانه ارسال معاملات فصلی امکان‌پذیر بوده و امکان ارسال معاملات فصلی به روش دستی و حضوری وجود ندارد.

 در سال های اخیر و با راه‌اندازی سامانه عملیات الکترونیک مالیاتی tax.gov.ir به تدریج بر امکانات آن افزوده شده، به نحوه ی که امروز می توان گفت بیشتر خدمات مربوط با مالیات سازمان امور مالیاتی کشور از طریق این سامانه  و به روش غیر حضوری قابل ارائه می باشد.

 در سال های اخیر و با راه‌اندازی سامانه عملیات الکترونیک با راه‌اندازی سامانه عملیات الکترونیک مالیاتی tax.gov.ir به تدریج بر امکانات آن افزوده شده، به نحوه ی که امروز می توان گفت بیشتر خدمات مربوط با مالیات سازمان امور مالیاتی کشور از طریق این سامانه  و به روش غیر حضوری قابل ارائه می باشد.

با توجه به آموزش صورت معاملات فصلی که در این مقاله از آکادمی مالی و مالیاتی به آن پرداختیم، در ادامه درباره ورود به سامانه و نحوه تهیه صورت معاملات فصلی می پردازیم:

 

نحوه ثبت صورت معاملات در سامانه ارسال معاملات فصلی

نحوه-ثبت-صورت-معاملات-در-سامانه-ارسال-معاملات-فصلی

  1. پس از وارد شدن به سامانه معاملات فصلی، با توجه به این که می خواهید گزارش خرید و یا فروش خود را ثبت نمایید، بر روی دکمه گزارش خردی یا گزارش فروش کلیک کنید.
  2. برای درج گزارش خرید یا فروش جدید، دکمه ایجاد را بزنید.
  3. در صفحه جدید بر روی دکمه ثبت رکورد جدید کلیک کنید.
  4. در این مرحله، اطلاعات مربوط به قرارداد های خرید یا فروش خود را در کادر تعیین شده وارد نمایید.
  5. پس از اطمینان از صحت اطلاعات و طی کردن صحیح مراحل، دکمه ثبت نهایی را بزنید.

مودیان مالیاتی که ملزم به ارسال صورت معاملات فصلی برای سازمان امور مالیاتی کشور بوده، موظف هستند که ظرف 45 روز از پایان فصل برای ارسال صورت معاملات فصلی آن فصل اقدام نمایند. در صورت لزوم و کسب اطلاعات بیشتر درباره آموزش سامانه مودیان مالیاتی می توانید با مشاورین  و وکیل مالیاتی موسسه صام در ارتباط باشید.

شماره تماس موسسه صام : 02191013862

مشاهده سوابق صورت معاملات فصلی

  1. مرورگر رایانه خود را باز کرده و عبارت ( سامانه عملیات الکترونیک مالیاتی) را جستجو نمایید. در صفحه نتایج جست و جو ها بر روی لینکی که آدرس آن gov.ir کلیک کنید.
  2. بعد از وارد شدن به صفحه اصلی سایت عملیات الکترونیک مالیاتی، بر روی گزینه )صورت معاملات فصلی الکترونیک) کلیک نمایید.
  3. بعد از وارد شدن به صفحه جدید، راهنمایی های مرتبط با سامانه معاملات فصلی را ملاحظه می کنید. پس از مطالعه این متن، دکمه ( سامانه صورت معاملات) را بزنید.
  4. در این صفحه، نام کاربری و کلمه عبوری را که در هنگام ثبت نام در سایت عملیات الکترونیک مالیاتی دریافت کرده اید را در کادر های مربوطه وارد کرده و پس از وارد کردن عبارت امنیتی، دکمه ورود را بزنید.
  5. در نهایت شما وارد سامانه ارسال معاملات فصلی شده اید.

 

5/5 - (1 امتیاز)
نوشتهٔ پیشین
مالیات بر درآمد مشاغل
نوشتهٔ بعدی
نکات مهم مالیات اشخاص حقیقی 1401

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

question